Vragen?

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Contact

Varkenskarbonade

Varkenskarbonade met mosterd en appel.
Hoofdgerecht ( 4 personen)

Benodigdheden:
1 kilo stevige zoetzure appels
4el boter
4 karbonades
peper en zout
1 dl. witte wijn
2.5 dl. slagroom
2 el. Zaanse mosterd
1 el. grove Zaanse mosterd

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de appels en verwijder het klokhuis.
Snijd de appels in dunne schijfjes en leg deze in een ruim beboterde ovenschaal.
Bak de appelschijfjes +/_ 15 min. in de hete oven.
Bestrooi de karbonades met peper en zouten bak ze in de rest van de boter in een
koekenpan op matig vuur aan beide zijden bruin, +/_ 5 min. per kant.
Leg de karbonades op de gebakken appel en blus het bakvet af met de wijn.
Laat de wijn tot de helft verdampen en druppel de rest over het vlees.
Meng de room met de mosterd en voeg peper en zout naar smaak toe.
Giet de mosterdsaus over het vlees en de appels en bak alles nog +/_ 15 min. in de oven op 200 graden.

Lekker ite!

Dit recept komt uit het kookboek;" Boerenjongens " .