Vragen?

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Contact

Assortiment

Rundvlees
Ons rundvlees en de aanverwante biologische producten dragen het EKO keurmerk. Dit betekent dat ze voldoen aan de biologische voorschriften. Dit keurmerk is de garantie dat de biologische producten ook echt op biologische wijze tot stand zijn gekomen. De friese marktslager is gecertificeerd door SKAL. SKAL is door het ministerie van LNV aangewezen om toezicht te houden op de naleving van de wettelijke biologische productievoorschriften. Ons bedrijf staat ingeschreven onder, SKAL 1995. Uiteraard werken we in ons bedrijf met biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen en volgens de strengste Europese voedselveiligheidsnormen ( HACCP).


Onze uitdaging is om ons iedere dag weer sterk te maken voor een gezond en diervriendelijk stukje vlees. We kunnen dit realiseren en garanderen doordat we de gehele keten, van het kopen van koeien bij de biologische boer tot het zelf slachten/verwerken en verkopen in eigen beheer hebben.

Varkensvlees
Het biologische varkensvlees is afkomstig van biologische varkenshouderijen. Deze bedrijven hebben als uitgangspunt dat de dieren behoren te leven naar hun natuurlijk gedrag.

De dieren hebben meer ruimte en een groot deel van de vloeren is dicht en ingestrooid met stro, ook kunnen de varkens de gehele dag naar buiten, en is er vers water.

Vooral het strooisel op de vloer is positief voor de gezondheid van het dier, denk aan afleiding en drogere ligplaatsen, doordat er meer ruimte is voor het varken is hij minder gestrest en bijterig en op deze manier is het mogelijk dat het varken zijn krulstaart kan houden.

De biggen blijven maar liefst zes weken bij hun moeder om zo goed mogelijk van de moedermelk te kunnen profiteren. Na zes weken worden de biggen gespeend.

Het voer voor de varkens is uitsluitend biologisch, dit wordt geteeld zonder kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen. Verder wordt er absoluut geen gebruik gemaakt van planten die genetisch gemodificeerd zijn.Varkens zijn echte alleseters in het voer zitten vaak producten zoals tarwe gerst en mais.

De dieren krijgen alle rust en ruimte om te groeien.Preventief medicijnen of groeihormonen toedienen is niet toegestaan. Alleen als een dier ziek is, krijgt het medicijnen. Dat gebeurd niet vaak want door hun gezondere manier van leven en eten zijn ze veel minder vatbaar voor ziekten.

Wilt u meer weten over het biologisch houden van varkens neem dan een kijkje op skal.nl onder het kopje varkens.

Kip / Scharrelkip
De kip die u bij ons koopt is scharrelkip van scharrelhoen. Ook hierbij geld voor informatie kunt u kijken op www.scharrelhoen.nl. Uiteraard doen we ons best om ook het varkensvlees en de kip regionaal in te kopen alleen is dit helaas nog niet voldoende voorhanden.

In ons assortiment kip vindt u ouderwets lekkere scharrelhoender gefokt welk met een speciaal soort voer, rijk aan kruiden & granen, grootgebracht wordt in ons eigen land.
Tijdens zijn vrije leven blinkt hij uit in vitaliteit omdat hij ook buiten zijn kostje naar believen bij elkaar scharrelt. De overheerlijke smaak herinnert u aan vroeger tijden.

Hoe leven de scharrelhoenders?

De kuikens komen uit het ei en krijgen direct een verwarmd plaatsje in een stal voorzien van stro.
In tegenstelling tot de moderne kippenhouderij, groeien onze kuikens op in hun eigen tempo.
Als de kuikens groter worden, kunnen ze zelf buiten hun kostje opscharrelen.
Het voer dat de scharrelhoen krijgt wordt speciaal gemaakt van ten minste 70% granen en is zonder toevoegingen van groeibevorderaars of antibiotica.

Waar leeft de scharrelhoen?

In Lelystad staan kleinschalige stallen met buitenuitloop in de weilanden. Elke morgen worden er buiten granen uitgestrooid om de scharrelhoenders in de weide te laten scharrelen.