Vragen?

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Contact

Biologisch varkensvlees

Vanaf woensdag 9 december 2015 verkopen wij naast ons biologisch rundvlees nu ook biologisch varkensvlees.We hopen hiermee tegemoet te komen aan de vraag naar biologisch varkensvlees.Ook als bedrijf zijn we blij met de genomen stap om het aangeboden vlees in de toonbank geheel biologisch aan te bieden.

Dit biologisch varkensvlees is afkomstig van biologische varkenshouderijen. Deze bedrijven hebben als uitgangspunt dat de dieren behoren te leven naar hun natuurlijk gedrag.

De dieren hebben meer ruimte en een groot deel van de vloeren is dicht en ingestrooid met stro, ook kunnen de varkens de gehele dag naar buiten, en is er vers water.

Vooral het strooisel op de vloer is positief voor de gezondheid van het dier, denk aan afleiding en drogere ligplaatsen, doordat er meer ruimte is voor het varken is hij minder gestrest en bijterig en op deze manier is het mogelijk dat het varken zijn krulstaart kan houden.

De biggen blijven maar liefst zes weken bij hun moeder om zo goed mogelijk van de moedermelk te kunnen profiteren. Na zes weken worden de biggen gespeend.

Het voer voor de varkens is uitsluitend biologisch, dit wordt geteeld zonder kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen. Verder wordt er absoluut geen gebruik gemaakt van planten die genetisch gemodificeerd zijn.Varkens zijn echte alleseters in het voer zitten vaak producten zoals tarwe gerst en mais.

De dieren krijgen alle rust en ruimte om te groeien.Preventief medicijnen of groeihormonen toedienen is niet toegestaan. Alleen als een dier ziek is, krijgt het medicijnen. Dat gebeurd niet vaak want door hun gezondere manier van leven en eten zijn ze veel minder vatbaar voor ziekten.

Wilt u meer weten over het biologisch houden van varkens neem dan een kijkje op skal.nl onder het kopje varkens.