Vragen?

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Contact

Waarom biologisch?

8 redenen om biologisch te eten:

1 Biologisch is milieuvriendelijk
De biologische boer maakt gebruik van wat de natuur hem biedt, om zijn gewassen te telen en de dieren te houden. Hierbij wordt geen gebruik gemaakt van kunstmest of chemische bestrijdingsmiddelen. Hierdoor blijven grondwater en sloten schoon en krijgen kwetsbare planten en dieren alle kansen. Het is wetenschappelijk vastgesteld dat de biologische landbouw de meest klimaatvriendelijke vorm van landbouw is.

2 Biologisch is diervriendelijk
Biologisch vlees komt van dieren die een goed en natuurlijk leven hebben gehad. Ze hebben een vrije uitloop naar buiten en krijgen biologisch voer. De dieren worden door rust, ruimte en respect voor hun aard, een goed bestaan gegund.
Daarom voldoen biologische producten ook aan het drie sterren kenmerk uit het Beter Leven Programma van de dierenbescherming.

3 Biologisch is gecontroleerde kwaliteit
De aanduiding biologisch is wettelijk beschermd. Op het gebruik van de aanduiding biologisch wordt streng gecontroleerd. Voor de controle zijn er door de overheid onafhankelijke organisaties aangesteld. Goedgekeurde bedrijven mogen het EKO-keurmerk voeren. Dit maakt dat het EKO-keurmerk een absolute garantie is, dat de biologische producten ook echt op biologische wijze tot stand zijn gekomen.

4 Biologisch verdient een eerlijke prijs voor de boer
Biologische producten zijn duurder dan gangbare producten. Dit is te verklaren doordat de boeren minder dieren houden op dezelfde oppervlakte en de voeders duurder zijn, doordat geen kunstmest of chemische bestrijdingsmiddelen worden ingezet. Voor deze milieu- en diervriendelijke wijze van boeren verdient de biologische boer een eerlijke prijs.

5 Biologisch is heel lekker
De consument stelt steeds hogere eisen aan zijn voedsel. Maar ook steeds meer top koks kiezen voor biologische ingrediƫnten. De smaak is vol en puur, omdat zowel de gewassen als ook de dieren de tijd krijgen om te groeien en te rijpen.
Biologische producten worden op een moderne wijze geproduceerd, maar wel volgens de traditionele kwaliteitsprincipes. Proef de biologische producten en overtuig uzelf van de heerlijke pure en volle smaak van de producten uit onze natuur.

6 Biologisch is gezond geproduceerd
De consument wil dat zijn voedsel op een verantwoorde manier is geproduceerd, zonder het milieu en de natuur te belasten en als het even kan zonder allerlei kunstmatige toevoegingen. Biologische producten bevatten geen resten van bestrijdingsmiddelen. Ook is het gebruik van kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen en conserveringsmiddelen niet toegestaan bij biologische producten. Het resultaat is een modern product dat puur natuur is. Dat karakter wordt zorgvuldig bewaard bij de verdere bereiding.
Je eet wat je ziet, dus je weet wat je eet.

7 Biologisch, omdat MVO steeds belangrijker wordt
Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is tegenwoordig voor veel bedrijven en instellingen een heel belangrijk thema. Een inkoopbeleid dat rekening houdt met milieu, natuur en dierenwelzijn is dan een standaard aandachtspunt.Producten uit de biologische landbouw passen hier perfect in. Maar biologisch gaat verder. Biologische boeren willen midden in de samenleving staan en dragen de kennis van en omgang met de natuur over op scholieren en studenten, zodat het blijft geborgd voor de volgende generaties.

8 Biologisch is gentech vrij
Biologische producten zijn gegarandeerd 100% gentech vrij.

bron: www.jeproeftdeaandacht.nl